Budapest
2017.06.25
Vasárnap
Napkelte : 04:47 Napnyugta : 20:45
Hőm.: 24°C
Hőérzet: 25°

2.7 m/s
0 mm
1012.8 hPa

Képajánló

Linkajánló


Éleszték készítése taplóból PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Willinger Krisztián   

 

Éleszték készítése taplóból

 

Több cikket olvashattunk már különböző élesztékekről és azok praktikus használatáról. Én most össze szeretném foglalni azt az információáradatot, ami a taplógomba mint éleszték körül összejött, és be szeretném mutatni a folyamatot, ahogyan elkészítettem.

 

Fejléc

 

Bővebben...
 
Taplógomba kikészítése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: remete   

 

Taplógomba kikészítése

 

A taplógomba kikészítésének számtalan módja van. Néhány alkimista-jelölt különböző adalékokat (salétromot, vizeletet, stb.) is tesz a főzővízbe. Az alábbi leírás a www.bushcraftuk.com portálon található cikk fordítása. (by remete)

 

A taplógomba ilyen formában nő az erdőben a nyírfa törzsén.

 

1

 

Bővebben...
 
Rögtönzött tábori szék PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Switchblade   

 

Rögtönzött tábori szék

 

Fejléc

 

Ez az egyszerű és tábori körülmények között is könnyen előállítható eszköz nem újdonság, de még nem láttam róla semmit a hazai fronton. Ezért, gondoltam, összeütök egy verziót és megosztom a “dokumentálást”.

Bővebben...
 
Egy lándzsakés születése PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Öregindián   

 

Egy lándzsakés születése

 

Valamikor, sok évvel ezelőtt, megragadta a fantáziámat a Cold Steel cég Bushman kése. De ebben az időben olyan magas volt az ára, hogy nem futotta rá. Aztán később, legnagyobb meglepetésemre, mintegy harmadáért adták, és én azonnal megjutalmaztam magamat egy példánnyal. Döntésemhez „Alesnek”, a Kaliber magazinban megjelent cikke is hozzájárult, amelyben túlélőkésként méltatta, és pozitívan értékelte. Hogy mennyire megfelelő erre a célra a Bushman (a nagy), és mennyire nem, azt nem taglalom, hiszen beszéltünk már róla, és volt, aki szidta, néhányan dicsértük. Ezúttal inkább arról írnék, miként kalapáltam ki magamnak egy Bushmanhoz hasonló méretű lándzsakést.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 3 / 30